سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقتصاد ایران

صفحه خانگی پارسی یار درباره

ریس جمهوری عراق : تاوان تحریم آمریکا را به دوش نخواهیم کشید

رئیس‌جمهوری جدید عراق درباره تحریم‌ها علیه ایران گفت: «ما نمی‌خواهیم که عراق بار تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به دوش بکشد».

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، رئیس‌جمهوری جدید عراق روز یکشنبه 20 آبان گفت که بغداد به مذاکرات خود درباره تحریم‌های ایران با آمریکا ادامه می‌دهد و ایالات متحده باید شرایط ویژه کشورش در این زمینه را مدنظر قرار دهد.              دکترشاپورزارعی           دکتر شاپور زارعی 

به گزارش خبرگزاری رویترز، برهم صالح که به کویت سفر کرده است، به خبرنگاران گفت: «ما نمی‌خواهیم که عراق بار تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به دوش بکشد».

واشینگتن گفته که عراق می‌تواند همچنان به واردات گاز طبیعی و برق از ایران ادامه دهد ولی دوره آن محدود به 45 روز است، آن هم به این شرط که پول گاز ایران را با دلار پرداخت نکند.

صالح گفت که آمریکا باید شرایط سیاسی و اقتصادی عراق را در نظر بگیرد: «عراق روابط خوبی با ایران دارد و مردم عراق همچنین خواهان روابط خوب با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هستند. عراق می‌خواهد در روابط خارجی خود توازن در پیش بگیرد. می‌خواهد که زیرساخت‌ها و اقتصاد کشور را دوباره احیا کند و این موضوع با احتراز از کشمکش‌های پیرامون ایران می‌تواند تحقق یابد».

در حالی عراق با آمریکا درباره تحریم ها علیه ایران مذاکره می کند که چندی پیش، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق یک توییت سفارت آمریکا در عراق درباره ایران را "ناسازگار با قواعد و عرف دیپلماتیک" خوانده و از این سفارتخانه خواسته است از تکرار چنین کاری در آینده خودداری کند.

به گزارش بی بی سی، در بیانیه‌ وزارت خارجه عراق در 13 آبان، از سفارت آمریکا خواسته شده، توئیت  خود را پاک کرده، «از وقوع آن در آینده خودداری کند و به اصول مندرج در قوانین بین المللی در مورد میزبان احترام بگذارد».

انتقاد وزارت امور خارجه عراق، پس از یک توییت سفارت آمریکا در بغداد صورت گرفت که در آن از ایران خواسته شده تا به حاکمیت دولت عراق احترام بگذارد و دست به خلع سلاح، انحلال و ادغام شبه‌نظامیان شیعه بزند.

عراق از نیمه دوم سال گذشته میلادی گاز از ایران وارد می‌کند. بر اساس دو قرارداد جداگانه، ایران روزانه 25 میلیون متر مکعب گاز به شهر بغداد و 25 میلیون متر مکعب نیز به بصره صادر می‌کند.

خط لوله بغداد دو سال قبل افتتاح شد و نهایتا ایران ژوئن سال گذشته (خردادماه) صادرات گاز به شهر بغداد را آغاز کرد. بر اساس آمارهای شرکت بریتیش پترولیوم، عراق طی نیمه دوم سال گذشته میلادی روزانه نزدیک به 9 میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد کرده است.

اخیرا خط لوله بصره نیز تکمیل شده است ولی هنوز مشکلات افتتاح اعتبار اسنادی (ال‌سی) برای تحویل گاز ایران از این مسیر حل نشده است.

مشکل افتتاح «ال‌سی» برای انتقال گاز ایران به بغداد نیز ماه‌ها طول کشید و نهایتا بانک تجارت عراق (تی‌بی‌آی) پرداخت پول صادرات گاز ایران را تضمین کرد.

اعتبار اسنادی یا «ال‌سی» تضمینی است که یک بانک به فروشنده می‌دهد تا خریدار وجه پول را در وقت تعیین شده پرداخت کند.

به گزارش رادیو فردا، عراق که با کمبود چشمگیر برق مواجه است، در سال‌های گذشته چند نیروگاه راه‌اندازی کرده که سوخت مصرفی آنها گاز است. ایران تنها منبع تامین گاز این نیروگاه‌هاست که برخی از آنها نیز توسط خود ایران ساخته و راه‌اندازی شده‌اند.

عراق با 5000 مگاوات کمبود برق مواجه است اگرچه چندین نیروگاه در حال احداث است، اما نیاز برق این کشور سالانه هفت درصد نیز افزایش می‌یابد.

عراق همچنین یکی از بزرگترین مشتریان کالاهای غیرنفتی ایران است. بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت، صادرات غیرنفتی ایران (شامل نفت، محصولات نفتی، برق و گاز نمی‌شود) به عراق در نیمه اول سال جاری خورشیدی نسبت به دور مشابه سال گذشته 45 درصد افزایش یافته و به بیش از 4.5 میلیارد دلار رسید.

سهم عراق از کل صادرات غیرنفتی ایران 20 درصد است.

منبع : http://www.jamnews.com/detail/News/926784

دکترشاپورزارعی

دکتر شاپور زارعی