دستاوردهای بانک ملی در سال های اخیر
دکترشاپورزارعی
دکتر شاپور زارعی
بانک ملی ایران با توجه ویژه به بخش های مختلف تولید، صنعت، بازرگانی و... به عنوان موتورهای محرک اقتصاد کشور، بخش عمده ای از نیاز تسهیلاتی این بخش ها را مرتفع و اعتبارات قابل توجهی را نیز تاکنون اختصاص داده است.
بانک ملی ایران با توجه ویژه به بخش های مختلف تولید، صنعت، بازرگانی و... به عنوان موتورهای محرک اقتصاد کشور، بخش عمده ای از نیاز تسهیلاتی این بخش ها را مرتفع و اعتبارات قابل توجهی را نیز تاکنون اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، از ابتدای مردادماه سال گذشته تا پایان خردادماه سال جاری و در آستانه یک سالگی دولت دوازدهم، این بانک 734 هزار و 641 میلیارد ریال تسهیلات در یک میلیون و 820 هزار و 308 فقره به بخش های مختلف اقتصادی پرداخت کرده است.
بخش صنعت و معدن بیشترین سهم از تسهیلات پرداختی بانک ملی ایران در مدت مذکور را داشته و بنگاه های این بخش 99 هزار و 89 میلیارد ریال تسهیلات در 28 هزار و 781 فقره دریافت کرده اند.
سهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی نیز از تسهیلات بانک به بخش های مختلف اقتصادی، بالغ بر 64 هزار و 723 فقره به ارزش 28 هزار و 331 میلیارد ریال بوده است.
همچنین بخش مسکن و ساختمان نیز به عنوان یکی از مهم ترین محرکه های رونق اقتصاد کشور همواره مورد توجه بانک ملی ایران بوده و از این رو تخصیص ویژه تسهیلات به این بخش همواره در دستور کار بانک قرار داشته است.
بر این اساس در مدت مذکور، 17 هزار و 334 میلیارد ریال تسهیلات در 65 هزار و 964 فقره به بخش مسکن و ساختمان پرداخت شده است.
بنگاه های بخش بازرگانی نیز 120 هزار و 508 فقره تسهیلات به ارزش 68 هزار و 889 میلیارد ریال دریافت کرده اند.
طی حدود یک سال ابتدای دولت دوازدهم همچنین یک میلیون و 539 هزار و 627 فقره تسهیلات نیز به ارزش 516 هزار و 890 میلیارد ریال به بخش خدمات و 705 فقره تسهیلات به ارزش چهار هزار و 107 میلیارد ریال به بخش صادرات پرداخت شده است.
رونق فعالیت تجار با تسهیلات مضاربه بانک ملی ایران
بانک ملی ایران همچنین با پرداخت تسهیلات در قالب مضاربه، نقدینگی و سرمایه مورد نیاز بنگاه ها و فعالان اقتصادی برای خرید و فروش کالا در داخل کشور ( بازرگانی داخلی) و خرید و صدور کالا به خارج از کشور (صادرات) را نیز تامین کرده است تا از این طریق اشخاص حقیقی یا حقوقی فعال در بخش های بازرگانی بتوانند فعالیت تجاری خود را توسعه دهند.
بر این اساس بانک ملی ایران در راستای تعاون، همکاری و حمایت از تجار و بازرگانان، جهت خرید و فروش کالا و رونق تجارت داخلی در مدت مذکور، تعداد 87 هزار و 426 بنگاه را تامین مالی کرده است که ارزش ریالی آن به 56 هزار و 885 میلیارد ریال می رسد.
بازگشت نقدینگی پیش از موعد سررسید با تسهیلات خرید دین
همچنین بانک ملی ایران فرصتی را فراهم کرده تا دارندگان اسناد و اوراق تجاری، نقدینگی خود را پیش از موعد مقرر و سر رسید دریافت کنند.
این تسهیلات فرصتی برای بخش های اقتصادی و اشخاص حقیقی و حقوقی است که نیاز به نقدینگی دارند اما اوراق و اسناد تجاری آنها دارای مهلت پرداخت دیرتری نسبت به زمان مورد نیازشان است. این بانک طی مدت مذکور، تعداد پنج هزار و 237 فقره تسهیلات خرید دین پرداخت کرده است که ارزش ریالی این تسهیلات به 12 هزار و 980 میلیارد ریال می رسد.
از دیگر اقدامات بانک ملی ایران طی این مدت، پرداخت تسهیلات بخش قرض الحسنه بوده است که تعداد 380 هزار و 853 فقره تسهیلات به ارزش ریالی 40 هزار و 458 میلیارد ریال به بخش های مختلف اقتصادی پرداخت کرده است.
دکترشاپورزارعی
دکتر شاپور زارعی