قیمت نفت روند نزولی گرفت
قیمت نفت در ماه میلادی جاری که معاملهگران نسبت به وجود عرضه کافی در بازار تا پایان سال و اوایل سال آینده اطمینان بیشتری پیدا کردند، افت قابل توجهی پیدا کرد.
به گزارش افکارنیوز، صادرات نفت ایران به میزانی که چند ماه پیش پیشبینی شده بود کاهش پیدا نکرده و اکنون روشن شده است که صادرات نفت ایران حتی پس از آغاز تحریمهای آمریکا در ماه میلادی آینده، به صفر نخواهد رسید. دکترشاپورزارعی دکتر شاپور زارعی
پالایشگاهها در ترکیه، هند و احتمالا چین با مقامات آمریکایی برای دریافت معافیت از تحریمها و ادامه خرید نفت ایران پس از مهلت چهارم نوامبر، مذاکره کردهاند.
عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان نفت منطقه خلیج فارس نیز صادراتشان را در واکنش به افزایش قیمتها و فشار آمریکا برای آرام کردند قیمتها، بالا بردهاند.
در این بین، معاملهگران نسبت به دورنمای مصرف تا پایان سال 2018 و در سال 2019 احتیاط بیشتری پیدا کردهاند زیرا اکثر سیگنالها از کندی روند رشد اقتصادی خارج از آمریکا حکایت دارد.
در نتیجه، اکثر پیشبینی کنندگان بزرگ اکنون تسریع قابل توجه عرضه غیراوپک در سال 2019 و همچنین رشد کمتر مصرف را پیشبینی میکنند که دورنما را از کمبود عرضه به مازاد عرضه تغییر میدهد.
دورنمای بهتر عرضه، به دلیل افزایش قیمت نفت در ماههای اوت و سپتامبر بوده که کاخ سفید و عربستان سعودی را به تجدیدنظر در مواضعشان واداشت.
آمریکا موضع خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را ملایم کرد در حالی که عربستان سعودی صادراتش را در اکتبر و نوامبر افزایش داد تا نگرانیها نسبت به کمبود احتمالی عرضه را برطرف کند.
در واقع بازار نفت آستانه تحمل دولت آمریکا را که در حدود 80 دلار در هر بشکه برای برنت است دریافت و قیمتها را به حدی بالا برد که سیاستگذاران را وادار کند به تصحیح آن بپردازند.
با بهبود دورنمای عرضه، معاملهگران در پیشبینی وجود کمبود عرضه در پایان سال شروع به تجدیدنظر کردهاند.
صندوقهای پوشش ریسک و سایر مدیران مالی قراردادها و اختیارهای معامله مربوط به قیمت نفت برنت را که معادل 21 میلیون بشکه بودند در دو هفته منتهی به 9 اکتبر فروختند در حالی که در مدت پنج هفته پیش از آن 172 میلیون بشکه خریداری کرده بودند.
قراردادهای خرید نفت از رکورد 908 میلیون بشکه در اواخر سپتامبر به 865 میلیون بشکه کاهش پیدا کرد در حالی که قراردادهای فروش از 65 به 93 میلیون بشکه رسید.
بر اساس گزارش رویترز، با تبدیل شدن سفته بازان از خریدار به فروشنده، قیمتها تحت فشار قرار گرفتند و بهای معاملات برنت برای تحویل در ماه آینده از رکورد 86 دلار در سوم اکتبر به 80 دلار در اواخر هفته گذشته عقب نشینی کرد.
منبع :http://www.shahrekhabar.com/economic
دکترشاپورزارعی
دکتر شاپور زارعی